Nagy segítség a mockup a nyomdai anyagok tervezésében is

Amikor nyomtatott anyagok készítésére kerül a sor, sokan állnak tanácstalanul a kihívás előtt, hogy miként is fogjanak hozzá a tervezéshez. Ilyen esetekben hathatós segítséget nyújthat néhány okos mockup, melyekkel nem csak egyszerűen lehet dolgozni, de arról is képet adnak, hogy miként érdemes összeállítani ezeket a kiadványokat.

De mi is valójában a mockup és hogyan kell használni? Ehhez szeretnénk néhány tanácsot adni, amelyekkel hatékonyabbá válhat majd a közös munka és a nyomtatásra váró reklámhordozók megtervezése nem lesz többé rémálom.

Tehát hogyan kell alkalmazni a mockupot?

A fogalom olyan grafikai sablonokat takar, amelyek segítségével könnyedén létrehozhatja termékeit vagy látványterveit. A mintákat általában PSD formátumban készítik el, így a használatukhoz képszerkesztő program szükségeltetik. Mockupok elérhetőek a legváltozatosabb felhasználásokra, mint például névjegykártyákra, szórólapokra, borítókra, de más, nem nyomdai termékekre is.

A legkézenfekvőbb megoldás a tervezéshez a Photoshop, mivel ez a program könnyedén kezeli ezeket a fájlokat, valamint rétegeket is kezel. Ezek a rétegek lehetővé teszik, hogy a különböző elemeket szabadon lehessen mozgatni, de akár el is lehet őket tüntetni egyetlen mozdulattal. Ennek köszönhetően, bár a sablon egy kész termék, egyszerűen testre szabható.

További nagy előnye a programnak, hogy nem csak az egyszerű, 2D-s grafikákat készítheti el vele, de akár 3D-s terveket is összeállíthat, mint például dobozok, vagy különleges csomagolások esetén. A szoftver képes megjeleníteni térben a modellt, így láthatóvá válik, hogy bizonyos elemek hogyan fognak elhelyezkedni később a valós terméken.

A mockupok használata azért is olyan nagyszerű, mert jelentősen felgyorsítja a tervezés folyamatát. Ahelyett, hogy méretek böngészésével, a megfelelő beállítások kikísérletezésével és a különböző elemek elhelyezésével bajlódna, a sablonnal ezek már készen állnak a használatra, mindössze a saját logót és szöveget kell benne elhelyezni, esetleg igény szerint még lehet szépíteni is rajta.

Ezekből a kész anyagokból az interneten ingyenes és fizetős darabokat is találhat nagy mennyiségben. Azok a darabok, amelyekért fizetni kell, általában professzionálisabb megjelenést biztosítanak és szinte kész munkát adnak a felhasználó kezébe. Ha azonban nem költene erre, az ingyenes változatok között is megkapó és izgalmas megoldásokra lelhet egy kis energiabefektetéssel.

Sablonokkal dolgozni több szempontból is kifizetődő

Habár igen sok cég rendelkezik mostanra saját grafikussal, de amennyiben erre a mindennapi feladatok során nincs szükség, nem olyan meglepő, ha nem akad ilyen kolléga. Ebben az esetben komoly dilemma szokott lenni, hogy miként fognak elkészülni majd a nyomdakész tervek.

A grafikus szoftverek használatát és a szakma mesterfogásait megtanulni időigényes feladat, szakembert fogadni néhány munkára azonban meglehetősen költséges vállalkozás lehet. Az előre elkészített minták viszont éppen arra kínálnak megoldást, hogy erre ne legyen szükség. Ehelyett házon belül, rövid idő alatt elkészíthetőek a reklámanyagok.

A fentieken túl egy további nagy előnye is lehet annak, hogyha mockupokat alkalmaz a munkája során. Erről meglehetősen ritkán esik szó, ám cseppet sem elhanyagolható. Az interneten fellelhető lelkes grafikusok ugyanis rengeteg változatos tervet tesznek elérhetővé a legkülönbözőbb termékekhez, melyeket böngészve akár új ötletekre is bukkanhat, amelyeket a későbbiekben hatékonyan alkalmazhat marketingjében.

Mindezekből látható, hogy saját reklámanyagainak önálló tervezése nem is olyan nagy ördöngösség. Az így megspórolt időt és pénzt a vállalkozás más területeire is fordíthatja, a nyomdába pedig olyan anyagok kerülhetnek, amivel igazán jó dolgozni.

Amennyiben szeretné elkészíteni saját nyomtatott reklámanyagait és profikra bízná a nyomtatást, lent kérhet árajánlatot. Árajánlatkéréshez itt találhat részletes útmutatót, melynek segítségével könnyedén sínre kerülhet a együttműködés.

T. Huszár Úr! Maximálisan elégedett voltam a szolgáltatásokkal, a minőségi kivitelezési munkával. Egy lépést sem kellett tennem és rövid időn belül a pontosan leegyeztetett, megálmodott munka már nálam is volt. Az árakat kedvezőnek találom és remélem tarthatók is lesznek. Szóval köszönet érte. Én idén is Önöket választom! Üdvözlettel: dr. Szabady Norbert

Egy korrekt, pontos munkakapcsolat van cégünk és a Zsoli Bt. között. Köszönjük munkájukat! Zsoldos Eszter

További olvasnivalók

Íves ofszetnyomás

A nyomdaipar egyik legelterjedtebb technikája. Jelentése: átmásolás, áthelyezés. A nyomat a nyomólemezről egy gumikendőre, arról a papírra vagy más nyomathordozóra

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
  • Goblinus globalus fantumo tandempo
  • Scelerisque cursus dignissim donus
  • Montes vutario lacus quis arcupolisio
  • Leftomato denitro oculus tepircos den
  • Spiratio dodenus christmas popupius
  • Afrenius globalus spiritum tandempo
  • Fitatos vutario lacus quis arcup delis
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Várjon egy percet!
Megtalálta amit keresett?
Kérem mondja el nekünk a lenti rövid kérdőíven!
Sikerült választani?
Megrendelés lent
ÖNNEK MÁR VAN KEDVEZMÉNYE?
A nyilvántartásunk szerint az Ön előző rendelése alapján kedvezményt kaphat akár ebből a kiadványból is.
A részleteket az ofszetnyomda.hu/legyen-a-torzsvasarlonk/ oldalon tudja elolvasni.
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Akár 30% is lehet egyes rendeléseknél.*
*A kedvezmény a következő rendelésből kerül jóváírásra, ami az új rendelés 30%-a is lehet.
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és könnyen használható felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő chatrobotunkat, amivel pár perc alatt elkészítheti az ajánlatkérését!
Ez a vonat elment...
Ez az ajánlat legalább 2 hónapos. Frissíteni szükséges!
Rendelést csak az ajánlat frissítése után tud leadni.
A frissítés nem feltétlenül jelent új árakat, csak az ajánlat felülvizsgálatát a piaci változások függvényében.
...vagy mégse...?
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és felhasználóbarát felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő űrlapunkat, amit pár perc alatt ki tud tölteni!