A legjobb reklámhordozó ajándékok ügyfeleink számára

Sok kis- és nagy cég is bajban érzi magát akkor, amikor a vállalati logóval ellátott reklámhordozókról, logózott ajándékokról kell döntenie. Sokan választanak extrémebb megoldásokat, a legtöbb vállalkozás azonban nem kockáztat, és megmarad a jól bevált, széles körben népszerű kártyanaptáraknál, golyóstollaknál és bögréknél. Mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és a maga hátrányai is, és az, hogy ki melyik megoldás mellett dönt, leginkább a cég profiljától, a célközönség elvárásaitól függhet.

Az alábbi cikkben szeretnénk bemutatni, milyen az igazán jó reklámajándék, és szeretnénk Önnek néhány egyszerű ötletet adni arra az esetre, ha cége papír alapú reklámhordozót szeretne készíttetni, azonban még nem tudják, egész pontosan melyik vonalon is induljanak el.

Milyen a jó reklámajándék?

A reklámhordozó termékek tulajdonképpen a marketingkommunikáció alternatív eszközei. Legfőbb céljuk, hogy partnereink, ügyfeleink, kuncsaftjaink, valamint dolgozóink körében hétköznapi használati tárgyakon keresztül népszerűsíthessük márkánkat, cégünk létezését.

Hogy milyen módon szeretnénk felkelteni az emberek érdeklődését, legfőképp cégünk profiljától, az általunk megszólítani kívánt célközönségtől függ, azonban minden esetben érdemes lehet szem előtt tartani egy, a reklámajándékokkal kapcsolatos, nagyon fontos szabályt: habár a reprezentációs célból készített ajándéktárgyak fő célja cégünk, márkánk népszerűsítése, ettől függetlenül érdemes olyan megoldásokat választanunk, melyek a hétköznapok során hasznosak, ügyfeleink és partnereink szívesen használják őket, és örömet okoznak.

Ha röviden és tömören akarnánk fogalmazni, akkor tehát azt mondhatnánk: kizárólag olyan dolgot ajándékozzunk, melyet mi is szívesen kapnánk másoktól.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő reklámajándékot?

Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy mindig tudjuk, milyen célból, és kiknek készítjük a cégünket reprezentáló ajándékokat. Érdemes tehát alaposan feltérképeznünk célközönségünket, mielőtt belevágnánk a megfelelő reklámhordozók kiválasztásába. Ebben az esetben mindig az ideális „ajándékozott”, azaz az ügyfél, a partner, vagy a dolgozó fejével kell gondolkodnunk. Az, hogy milyen típusú reklámhordozó ajándékot választunk, ugyanis attól is függhet, hogy külsős, vagy cégen belüli ajándékozásra szánjuk-e a tárgyat.

Rendkívül fontos ezen kívül, hogy a tervezett ajándék a marketingüzenet mellett pozitív benyomást sugalljon, örömet okozzon felhasználójának, és legfőképp minőségében is a megfelelő módon reprezentálja cégünket. Hiszen a legfőbb cél az, hogy az általunk ajándékozott tárgy hosszan tartó, pozitív benyomást keltsen vállalkozásunkról, és azok, akik kapják, hosszú ideig emlékezzenek márkánkra.

Mióta léteznek a reklámajándékok?

Hazánkban a reklámajándékok hagyománya nem túlzottan régre nyúlik vissza. A logózott naptárak és egyéb használati tárgyak persze már a rendszerváltás előtti években is népszerűek voltak a piacon, azonban komolyabb fellendülést a rendszerváltás utáni időszak, a kilencvenes évek első fele hozott a reklámajándék-iparban, amikor egyre erősebb versengés indult meg a különféle cégek közt az ügyfelek megszerzéséért.

Azóta a kis- és nagyvállalatok is egyre erősebben próbálnak egymásra licitálni azzal, hogy mennyire egyedi, mennyire figyelemfelkeltő reklámhordozó anyagot tudnak készíttetni ügyfeleik, kuncsaftjaik számára. A technológia fejlődésével egyre komolyabb, egyre hasznosabb, és egyre furcsább reklámhordozó ajándékok jelentek meg a piacon. És habár a trendek évről évre folyamatosan változnak, akadnak olyan termékek, melyek továbbra is hatalmas sikernek örvendenek, és igazi alapvetésnek számítanak a piacon.

Mi most ezekből szeretnénk bemutatni a legnépszerűbb, papír alapú opciókat és reméljük, hogy Ön is megtalálja az alábbi ötletek közt a cége számára leginkább megfelelő megoldást.

Logózott jegyzettömb

Ugye Önnel is többször előfordult már, hogy gyorsan fel kellett volna jegyeznie valamit, de hiába kutatott táskájában, nem talált még csak egy papírfecnit sem, amin az információt rögzíthette volna. A saját logóval ellátott határidőnaplók, jegyzettömbök az esetek többségében nagy sikernek örvendenek célközönség körében, éppen azért, mert a reklámelhelyezése kívül egyéb funkciójuk is van. Egyszóval hasznosak, és felhasználásuk sokoldalú lehet. Emellett kis helyen elférnek, és többféle módon, rendkívül esztétikus módon kivitelezhetők.

Falinaptár

A falinaptár a jegyzettömbhöz hasonlóan kiváló reklámajándék, hiszen amellett, hogy reklámhordozó, szintén betölt egy újabb, a mindennapokban során hasznosnak számító funkciót. Az igazán jó falinaptár megtervezése során azonban akad néhány olyan dolog, melyre érdemes odafigyelni abban az esetben, ha valóban szeretnénk elérni, hogy ügyfeleink az év 365 napjában használják azt, és amilyen gyakran csak lehet, találkozzanak a logónkkal.

Először is érdemes az önmagukban is esztétikus, reklámérték nélkül is figyelemfelkeltő képek használatára koncentrálni. Minél szebbek a hónapokhoz társuló illusztrációk, a kuncsaftok annál nagyobb valószínűséggel fogják naptárunkat kiakasztani otthonukban, vagy irodájukban.

Logózott papírtáska és csomagolópapír

Nem csak az a fontos, milyen típusú ajándékot választunk ügyfeleinknek, hanem az is, milyen formában, milyen csomagolásban adjuk át azokat nekik. Manapság egyre inkább a környezettudatosság korát éljük, és a korábbi, műanyag alapú csomagolási módszerek kezdenek egyre elavultabbá válni, és kimenni a divatból. Reklámhordozó ajándékaink csomagolására éppen ezért a legjobb megoldást a papír alapú alternatívák jelentik.

Ezek közül a leginkább népszerűnek az újrahasznosított papírból készülő, logózott reklámtáskák számítanak, melyek amellett, hogy környezettudatosak, jóval esztétikusabbak is műanyagból készült társaiknál. Amennyiben pedig a céges karácsonyi bulira, vagy különleges ügyfeleinknek, partnereinknek szánt ajándékokat szeretnénk külön-külön is becsomagolni, az esztétikus grafikával, logóval ellátott, saját csomagolópapír is rendkívül ötletes és szép megoldást jelenthet.

A lényeg a tervezésben rejlik

Összefoglalva tehát a fentebb már leírtakat, a megfelelő reklámhordozó ajándék kiválasztása nem jelent túlzottan nagy ördöngösséget. A lényeg, hogy mindig előre tervezzünk, ismerjük célközönségünket, és a reklámtárgyak ne céltalanul készüljenek. A tudatos tervezés, piackutatás, illetve a súlyozás segít abban, hogy megtaláljuk a tökéletes reklámhordozót, és azzal partnereinkre, ügyfeleinkre, vagy dolgozóinkra maradandó benyomást tegyünk.

Tetszik ez a cikk?

Adja meg a leggyakrabban olvasott e-mail-címét, és amint megjelenik egy új cikk az oldalon, máris elküldjük azt Önnek!

Minőségi munka, korrekt ár, gyors ajánlat adás jellemzi a nyomdát. A munka a megrendeléstől számítva a megadott határidőn belül elkészült. Már 2008-ban is rendeltünk prospektust és akkor is nagyon meg voltunk elégedve. A továbbiakban is biztos itt rendeljük meg szóróanyagainkat, prospektusainkat. Köszönettel: Hevesiné A. Aranka – Kandalló Hungária Bt.

Személy szerint nagyon elégedett vagyok, gyors és kitűnő munkát kaptam kézhez. Ár-érték arányban kiemelkedő, mint minőségileg, mind árban. Közvetlen, segítőkész kollégájukról szintén jó véleménnyel bírok. Köszönöm a munkát, legközelebb is Önökhöz fordulok. Fink György

Kérjen kuponkódot!

Kattintson a gombra, és kérje a kuponkódot, amivel már az első rendeléséből is kedvezményt kap.
Mintha már törzsvásárlónk lenne.

További olvasnivalók

Plakátsuli

A plakát kitűnő reklámeszköz. Plakátnyomtatáson akkor gondolkodjon el, ha a rajta szereplő eseménynek, hírnek van ideje hatni. Azaz hetek, hónapok

Tovább olvasom »

Gyorsrendelés

…mert az idő pénz! Ezen az oldalon lehetősége van megrendelni a leggyakoribb, legegyszerűbb nyomdai kiadványokat. Olyan paraméterű kiadványok kerülnek ide,

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

Kérje a személyes kuponját!