3 kreatív dolog, amivel emlékezetessé teheti vállalkozása arculatát

A siker érdekében fontos a tökéletes piaci megjelenés. Mutatunk három olyan nyomdai megoldást, melyekkel igazán izgalmassá teheti cége offline marketingjét.

A technológia folyamatos fejlődésével a mindennapi élet egyre inkább felgyorsulni látszik, a változások alól pedig természetesen a piaci verseny sem jelent kivételt.

Napjainkban egyre kiélezettebb a helyzet mind a nagy cégek, mind a kis-és középvállalkozások között, a megmérettetésből pedig csak úgy lehet győztesen kikerülni, ha a minőségi munka mellett az egyediségre is támaszkodunk.

A siker kulcsa nem más, mint a fantázia. Az, hogy ne féljünk kitűnni a tömegből, hiszen a látványos arculat rengeteg új ügyfelet szerezhet nekünk. Olyan érdeklődőket, akikből a későbbiekben nagy eséllyel lehetnek visszatérő, lojális kuncsaftok is. Ennek érdekében pedig rendkívül fontos, hogy igényes, egyedi offline marketingeszközöket alkalmazzunk.

Ebben a bejegyzésben három olyan nyomdai megoldást mutatunk be, melyekkel a céges megjelenés egyszerre tehető izgalmassá és igazán emlékezetessé.

Offline marketing az online korban – működhet?

Az elmúlt évtizedben a hagyományos marketingeszközök némileg háttérbe szorultak, köszönhetően az okoseszközök forradalmának. A piacot átvette az online csatornák használata, és ma már egy vállalkozás elképzelhetetlen saját weboldal, Facebook oldal, és a közösségi médiában megfuttatott hirdetések nélkül.

Sokan éppen ezért úgy gondolják, hogy az olyan, hagyományos marketingeszközök, mint a szórólapok, katalógusok, vagy reklámajándékok már kevésbé működnek, és úgy tekintenek rájuk, mint a múlt homályába vesző, haszontalan pénznyelőkre. Ez a mentalitás azonban egyáltalán nem helyénvaló, sőt!

Való igaz, hogy a digitális marketing hatékony és szükséges velejárója az üzletnek, azonban ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy képes lenne átvenni a jól bevált, évtizedek óta működő reklámeszközök helyét a piacon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legújabb felmérések, melyek szerint az offline marketing eszközei az elmúlt években újabb virágkorukat élik. És egyáltalán nem véletlenül.

Az egyre szaporodó online reklámok közt manapság jóval nehezebb kitűnni a tömegből, egyre nagyobb kreativitást igényel az, hogy a potenciális vásárlók és ügyfelek figyelmét felhívjuk vállalkozásunkra. Mivel egyre többen élnek az új lehetőségekkel, így azok egyre kevésbé érdekesek, és sokan fordulnak vissza újból az olyan megoldásokhoz, melyek fizikai mivoltukkal képesek felkelteni az érdeklődők kíváncsiságát.

A különleges nyomdatermékek kiválóan alkalmasak erre a célra, hiszen megfizethető áron kínálnak praktikus alternatívát, és hatékonyan, mégis diszkréten reklámozhatjuk segítségükkel saját vállalkozásunkat.

Az alábbiakban mutatunk három olyan eszközt, melyeket hatékonyan integrálhatunk offline marketingstratégiánk részeként, hiszen kézzelfoghatóságukkal és látványos megjelenésükkel segítenek hozzájárulni az eredményes márkaépítéshez.

Lélegzetelállító 3D-s nyomatok

Az UV lakkozás népszerű felületkezelési forma, melynek segítségével szinte bármilyen nyomdai termék egyedivé, izgalmassá és exkluzívvá tehető. A formalakkozás segít a különböző grafikai elemek kiemelésében, és más technikákkal szemben nem kizárólag a nyomat teljes felületén, hanem annak részleteiben is alkalmazható.

Sőt, a domborodás mértéke is szabályozható, így egy adott ív bizonyos pontjain a hatást eltérő mértékben is alkalmazhatjuk.3D UV formalakk

A 3D UV lakkozás sokoldalú, kreatív felhasználást tesz lehetővé, ráadásul gyors és költséghatékony eljárás. Nagy pontossággal alkalmazható, segítségével pedig offline marketingeszközeinket nem csak egyedivé és emlékezetessé tehetjük, de egyfajta luxus-érzetet is kölcsönözhetünk nekik.

Éppen ezért a technikával gyakran találkozhatunk könyvek és magazinok borítóin, brosúrákon, névjegykártyákon, vagy különböző, prémium kategóriás termékek csomagolásán is.

Praktikus reklámajándékok

Az offline marketing egyik legjobb módja, ha vásárlóinknak, ügyfeleinknek olyan apró ajándékokkal kedveskedünk, melyek cégünk logójával rendelkeznek. Az ötletes, igényesen kivitelezett reklámajándék nem csak figyelemfelkeltő és emlékezetes, de praktikus is. A célközönség a mindennapok során is használja azt, így akár olyan helyekre is eljuttathatja vállalkozásunk hírét, melyekre talán nem is gondolnánk.

Ha reklámajándék tervezésére kerül a sor, az év vége felé kiváló ötlet lehet a céges falinaptárak és kártyanaptárak bevetése, hiszen egy igényes naptár nem csak kiváló marketingeszköz, de hasznos kiegészítő is a mindennapokban.

Csakúgy, mint a saját logós jegyzetfüzetek, az irattartó tömbök, és egyéb nyomdai termékek, melyek szintén kiváló megoldást jelenthetnek, ha egyedi, arculatunkhoz illő offline marketingeszközt szeretnénk készíttetni.

Kreatív névjegyek

A névjegykártyák üzleti életben betöltött szerepével korábban már foglalkoztunk a blogunkon. Érdemes azonban újra megemlíteni, hogy egy igazán jó névjegykártya egyszerre beszél annak tulajdonosáról, valamint az általa képviselt cégről, szervezetről is. Ezáltal jóval több, mint egy egyszerű, eldobható papírdarab.

Olyan eszköz, mely vállalkozásunk identitását hívatott reprezentálni, éppen ezért minden esetben a legjobb benyomást kell keltenie rólunk üzleti partnereinkben, jövőbeli kuncsaftjainkban. Fontos, hogy egyszerre legyen megkapó, egyedi, és emlékezetes.

Sokan ennek érdekében továbbra is a letisztult, elegáns névjegyekre esküsznek, melyek a prémium minőségű alapanyag és az egyszerű design segítségével törekszenek arra, hogy megfogják célközönségüket. Mások azonban az extrém megoldásokat, a kreatív és színes névjegyek bevetését vallják abszolút sikeresnek.

Tetszik ez a cikk?

Adja meg a leggyakrabban olvasott e-mail-címét, és amint megjelenik egy új cikk az oldalon, máris elküldjük azt Önnek!

Tény és való, hogy mindkét oldalnak megvan a maga igazsága, és az, hogy milyen megoldást választunk, kizárólag cégük arculatától, küldetésünktől függ. Mindenképp érdemes azonban a névjegykártyát kreatív módon kezelni, hiszen olyan marketingeszköz, melyben napjainkban is rengeteg lehetőség rejlik. Egy rosszul kivitelezett névjegy egyetlen pillantásra leírhatja cégünket leendő ügyfeleink előtt, míg egy egyszerű, ámde unalmas változatot egyik napról a másikra elfelejtenek.

Egy kreatív névjegykártya azonban, mely újragondolja a médiumban rejlő lehetőségeket, mindenki számára emlékezetes, és biztosak lehetünk abban, hogy képes felpezsdíteni cégünk online marketingjét, legyen szó akár kis- akár nagyvállalkozásról.

Engedjük szabadjára a fantáziát!

Végezetül azt mondhatnánk, hogy bármilyen marketingcélra felhasznált nyomdai eszköz lehet emlékezetes és kreatív, egyszerűen az a fontos, hogy a tervezés során használjuk a fantáziánkat. Lépjünk ki a komfortzónából, és engedjük szabadjára képzelőerőnket!

A fentebb említett megoldásokban ugyanis rengeteg lehetőség rejlik, egyszerűen csak észre kell vennünk azokat, és célközönségünk ismeretének tükrében megtanulni kihasználni őket. Minél kreatívabbak és meglepőbbek vagyunk ugyanis, annál nagyobb eséllyel emelkedünk az átlag fölé, és annál valószínűbb, hogy a piaci versenyben is egyszerűbben előzhetjük le legnagyobb riválisainkat.

Tetszik ez a cikk?

Adja meg a leggyakrabban olvasott e-mail-címét, és amint megjelenik egy új cikk az oldalon, máris elküldjük azt Önnek!

Gyors, pontos, kifogástalan munka, reális áron. Tökéletesen meg voltunk elégedve a szolgáltatással. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki rugalmas, gyors és minőségi munkát szeretne. Pimpjuice Hungary Kft.

A kommunikáció végig nagyon jó volt – ez számunkra nagyon fontos előfeltétel volt. A technikai körülményeket nagyon pontosan el magyarázták, nem volt gond abból sem, hogy több különböző változatra kértünk árajánlatot. S a lényeg: az elkészült munka nagyon magas minőségű, hibátlan. És a megbeszélt elég rövid, a technológiai idő alsó határán lévő határidőre minden elkészült. Talán a kész termék csomagolása lehetne kicsit strapabíróbb, a vékony zsugor fólia nem elég rugalmas, könnyen elhasad. Köszönjük a szép munkát. Vargyas Miklós

Kérjen kuponkódot!

Kattintson a gombra, és kérje a kuponkódot, amivel már az első rendeléséből is kedvezményt kap.
Mintha már törzsvásárlónk lenne.

További olvasnivalók

Szabványos méretek

A nyomdai gyakorlatban a legtöbbször kétféle papírral találkozhatunk, attól függően, hogy milyen nyomógépen, milyen technológiával dolgozzuk fel: íves, és tekercses formában.

A legjellemzőbb szabványos papírméretek az A és B fősorozatba tartoznak.

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

Kérje a személyes kuponját!