Így tervezhet hatékonyan irattartó mappát

Arról már készítettünk összeállítást, hogy mi mindenre használható egy irattartó mappa. Amellett, hogy praktikus eszköz az irodában, remek reklámhordozó is válhat belőle. Ám mielőtt belevágna a lázas tervezésbe, érdemes azzal is tisztában lenni, hogy hogyan alakíthat belőle igazán jó és egyben esztétikus hirdetési felületet anélkül, hogy a funkció kárba veszne.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy olyan alkalmatosságok, amiket az ügyfelek és vevők a mindennapokban is tudnak használni, mindig jó választásnak bizonyulnak, ha reklámról van szó. Ezekkel az eszközökkel megmutathatja, hogy nem csak a promóció fontos az Ön cége számára, hanem az is, hogy értéket adjon.

Figyelemfelkeltés rábeszélés nélkül

A mappák és a hozzá hasonló használati tárgyak esetében célszerű tisztában lenni azzal, hogy eltérnek a megszokott reklámanyagoktól. Egy szórólappal vagy egy katalógussal ellentétben ez nem a termékismertetés és különleges ajánlatok helye. Diszkrét, ámde érdekes információk okos elhelyezésével viszont könnyedén felkeltheti a potenciális partnerek kíváncsiságát.

Ennél fogva nem is érdemes terjengős szövegekkel és túlzsúfolt képkompozíciókkal operálni a mappa bármely felületén. Célravezetőbb, ha első körben a legfontosabb elemek helyét és dizájnját tervezzük meg, majd a kapott eredmény fényében már könnyebb döntést hozni arról, hogy mi az, ami még rákerülhet a nyomtatványra.

De hová kerüljön szöveg?

A szövegek és grafikák helyének megtervezése aprólékos munkát igényel. Erre azért van szükség, mert a végeredmény egy hajtott termék lesz és nem lenne sem esztétikus, sem célravezető, ha a legfontosabb tartalmakat a hajtások törnék meg. Ez alól csak akkor létezik kivétel, ha kifejezetten az a cél, hogy az ábra kihajtva nyerje el végső formáját.

A borító esetében mindenképpen érdemes a minimalizmus elvét követni. A cég logója, esetleg a mottója éppen elég, ha megjelenik a mappa előlapján, további információknak itt nincs helye. Ha nem szeretne lemondani a látványos elemekről, egy esztétikus háttérrel kiegészíthetőek ezek a tartalmak. Ennél több információt azonban nem csak felesleges elhelyezni, mivel csak zsúfolt és rendezetlen hatást kelt.

Amennyiben ennél hosszabb írásokat is szeretne elhelyezni a mappán, azokat célszerűbb a belső felületeken elhelyezni. A behajtható füleken például szokatlan, ám mégis dekoratív megoldás egy idézet, vagy egy kis bemutatkozó, de a borító belső felén is jól mutathat egy frappáns üzenet.

Nem mindegy a mennyiség és a tartalom

Mint arra már a cikk elején is felhívtuk a figyelmet, egy használati eszköz, mint reklámfelület, jelentősen eltér az általános bemutatkozó anyagoktól. Nem érdemes terjengős szövegeket elhelyezni, mert ezeket csak a legritkább esetben olvassák el.

Sokkal személyesebb és kellemesebb a szemnek is, ha rövid, a cég szemléletét tükröző írásokat alkalmazni. Egy rövidke bemutatkozás, amelyben elárulja a vállalkozás fő profilját, vagy egy idézet, amely tükrözi azt a meggyőződést, amelyet Ön is képvisel vállalatával karöltve. Ilyen egyszerű, mégis sokatmondó üzenetekkel könnyedén elnyerhető az érdeklődők szimpátiája.

A terjedelmet azért is érdemes rövidre fogni, mert ezeknek a termékeknek az esetében a használójuknak nem elsődleges célja az olvasás. A bekerülő tartalom legyen rövid, lehetőleg dekoratív és könnyen olvasható. Egy frappáns mondaton vagy egy figyelemfelkeltő szövegrészleten könnyebben megakad a felhasználó tekintete akkor, amikor kinyitja a mappáját.

Tervezzen hatékonyan és használja ki az irodai eszközökben rejlő lehetőségeket! Adjon hasznosítható termékeket vásárlói kezébe és azok így nagyobb kedvvel térnek majd vissza Önhöz, annak teljes tudatában, hogy szükségleteik és kívánságaik fontosak. Egy esztétikus és praktikus irattartó ennek ékes példája lehet, tehát ne spóroljon az idővel, ha ennek tervezésére kerül a sor.

Irattartó mappára, vagy egyéb stancolt termékre lenne szüksége? Lejjebb kérhet tőlünk árajánlatot, ha pedig kérdése volna, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

Az Ofszetnyomda.hu segítségével azok is tökéletesen kiigazodnak a nyomdai munkálatok útvesztőjében, akik nem kifejezetten járatosak benne. A nyomda kiemelkedő minőségben, gyorsan és nagyon jó áron dolgozik. (Ez úgy hangzik, mint egy olcsó reklámszöveg, aminek a fele sem igaz. Ha nem tapasztaltam volna, csak legyintenék. De a helyzet az, hogy tényleg jók!) Ügyfélbarát honlapjukon pontosan és gyorsan leadható a megrendelés, melyet automatikus rendszerük megnyugtatóan azonnal vissza is igazol. (Korábban akadt olyan nyomda, amelyik egyáltalán nem igazolta vissza árajánlat-kérésemet, sőt napokkal később sem küldött ajánlatot. Volt, aki szabadsága miatt volt elérhetetlen hetekig. Jut eszembe, az Ofszetnyomda.hu egyik munkatársa még szabadsága alatt is visszahívott, ami persze nem elvárás.) A nyomdában dolgozó kollégák nagyon segítőkészek, akár kis, akár nagy tételt rendeltem eddig, úgy éreztem: én adtam le az év rendelését :). Az is tetszik, hogy megkérdezik, mit gondolok róluk. Szerintem sejtik, de most legalább le is írtam. Nem kérdés, hogy a jövőben is Őket választom! Révay Laki Piroska

Rendkívüli felkészültség, komoly gépek és szaktudás jellemzi az Ofszetnyomda.hu-t. Ezen kívül a kedvesség és a határidők pontos betartása is mély benyomást tett rám. Czifra Zita

További olvasnivalók

Munkáink

Biztos vagyok abban, hogy az Ön kiadványát is úgy tudjuk legyártani, hogy a végeredménnyel Ön is és mi is elégedettek

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

Szabványos méretek

A nyomdai gyakorlatban a legtöbbször kétféle papírral találkozhatunk, attól függően, hogy milyen nyomógépen, milyen technológiával dolgozzuk fel: íves, és tekercses formában.

A legjellemzőbb szabványos papírméretek az A és B fősorozatba tartoznak.

Elolvasom »
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
  • Goblinus globalus fantumo tandempo
  • Scelerisque cursus dignissim donus
  • Montes vutario lacus quis arcupolisio
  • Leftomato denitro oculus tepircos den
  • Spiratio dodenus christmas popupius
  • Afrenius globalus spiritum tandempo
  • Fitatos vutario lacus quis arcup delis
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Várjon egy percet!
Megtalálta amit keresett?
Kérem mondja el nekünk a lenti rövid kérdőíven!
Sikerült választani?
Megrendelés lent
ÖNNEK MÁR VAN KEDVEZMÉNYE?
A nyilvántartásunk szerint az Ön előző rendelése alapján kedvezményt kaphat akár ebből a kiadványból is.
A részleteket az ofszetnyomda.hu/legyen-a-torzsvasarlonk/ oldalon tudja elolvasni.
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Akár 30% is lehet egyes rendeléseknél.*
*A kedvezmény a következő rendelésből kerül jóváírásra, ami az új rendelés 30%-a is lehet.
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és könnyen használható felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő chatrobotunkat, amivel pár perc alatt elkészítheti az ajánlatkérését!
Ez a vonat elment...
Ez az ajánlat legalább 2 hónapos. Frissíteni szükséges!
Rendelést csak az ajánlat frissítése után tud leadni.
A frissítés nem feltétlenül jelent új árakat, csak az ajánlat felülvizsgálatát a piaci változások függvényében.
...vagy mégse...?
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és felhasználóbarát felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő űrlapunkat, amit pár perc alatt ki tud tölteni!