Plakátsuli

A plakát kitűnő reklámeszköz. Plakátnyomtatáson akkor gondolkodjon el, ha a rajta szereplő eseménynek, hírnek van ideje hatni. Azaz hetek, hónapok múlva sem veszti aktualitását. Természetesen termékek, vagy szolgáltatások hirdetése esetén sem szembesülhet azzal a vevő, hogy neki már nem jut a kínálatból. Mivel a plakát tartósan hat, ez joggal el is várható. Ha átrágja magát ezen a plakátsulin, akkor biztosan célba fog érni az üzenete.

A poszter olyan nyomtatott reklámhordozó, mely a vizuális kommunikáció része. A plakát grafikája, fotója, és egy jó címsor az, ami megfog, a szöveg pedig az, amely megtart.

A plakátok témavilága fonódhat sport, reklám, utazás, divat, propaganda, film, turizmus és esemény köré.

A poszter előnyei:

 • a lakosság minden része elérhető vele
  Nem mindig van szükség országos terítésre, de ha igen, akkor gazdasági, kulturális, politikai feladatok is megoldhatóak vele.
 • a plakát passzív-agresszív reklámhordózó, mivel vonzza a tekintetet, és szinte kikerülhetetlen. Egyszerűen nem lehet átlapozni rajta.
 • minél nagyobb a mérete, és minél frekventáltabb helyre teszik ki, annál inkább biztosított az, hogy megszólítja, eléri a célcsoportot.
 • igényt, és vágyat ébreszt a vásárlásra, és a fogyasztásra.

Ne feledje: a poszter nem feltétlenül akkor eredményes, ha tud benne gyönyörködni, ez a célcsoport „feladata”. Éppen ezért beszélje át a terveket egy tehetséges marketingessel, hiszen ő ért a legjobban a célközönség nyelvén.

Trükkök a plakátkihelyezésre:

 • minél nagyobb plakátot nyomtat, annál jobban megsokszorozódik a hatása
 • tegye ingerszegény környezetbe, és így sokkal jobban fel fognak rá figyelni
 • bár a két hétnél hosszabb ideig élő témák esetén alkalmazható, a témája, mondanivalója legyen sürgető
 • ha a plakát az utcán van, az üzenetnek tömörnek kell lennie, hiszen a tereken, utcákon, utak mentén többnyire nem álldogálunk azért, hogy elolvassunk egy hosszabb plakátot
 • csak olyan helyre ragasszon plakátot, ahol erre van engedélye, hiszen önre, és a vállalkozására sem vet jó fényt az, ha a plakát csúfítja a városképet (közfelháborodás tárgya is lehet), vagy esetleg hamar leveszik. Ez utóbbi esetben még anyagi kára is keletkezik, és a plakát üzenetének sincs ideje kibontakozni. Ugyancsak levételre kerül az óriásplakát, ha erkölcsöt, személyiséget, tilalmat, valamint közlekedés rendészeti szempontokat sért.
 • a plakát kihelyezhető hirdetőoszlopra, hirdetőtáblára, világítóoszlopra, autópályák mentén oldaltáblára, autópályát keresztező hidakra, buszmegállókba, troli, busz, villamos külsejére, stb.

Nézzen meg néhány plakátot az eddig nálunk készültek közül! Kattintson a képre, és nézze végig a galériát!

Ajánlatot ITT vagy az oldal alján kérhet.

A plakát akkor éri el a hatását, ha az üzenete könnyen megérthető, megjegyezhető. Igaz, hogy a mai digitális korban már bármikor lefotózható, de ha mégsem volt annyira emlékezetes, akkor a galéria mélyén fog csücsülni.

A nyomda üzeni:

 • az utcai plakátok az alábbi méretekben készülnek: A2, A1, A0, A00, B2, B1, B0
 • az utcai plakátnál fontos, hogy tartós UV-álló nyomata legyen, és élettel teli, ragyogó színeket tartalmazzon.
 • a kis méretű plakátok az A4-es laptól kezdődnek, főleg beltéri tájékoztatásra használatosak.
 • autópályák és autóutak mentén az ideális méret a 6×3 m-es, és a 24 íves plakát, de vannak kivételek. Az utak fölött átívelő hidakon elhelyezett plakátok átlagos mérete 15×1 m.
 • ami a szöveget illeti, legyen rövid, olvasható betűtípussal írt, legyen összhangban a plakát stílusával. Ha a szöveg hosszabb, akkor variálja a betűtípusokat (de ne használjon 2, esetleg 3-nál többet, nézzen meg pár jó párosítást ITT!), és a betűméreteket.
 • ha óriásplakátot készít, a márkanév az alsó képmezőbe kerüljön, mert így biztosan elolvasásra kerül.
 • bánjon jól a színekkel, hiszen nagyszerűen alkalmasak egyes részek kihangsúlyozására, de túlzásba is lehet velük esni. Két szín még mindig többet ad az olvasónak, mint tíz. A plakát plakát, nem pedig szivárvány.
 • ha közlekedési, és politikai célú plakátokat tervez, akkor előtte nézzen utána az ilyenekre vonatkozó szabályoknak
 • mielőtt dönt a poszter milyenségéről, érdemes több variációt is kipróbálni, és úgynevezett prototípust készíteni. Ha azonban ez nem fér bele a keretbe, akkor jól nézze meg a grafikai segítségét, mert rajta múlik majdnem minden
 • ügyeljen a helyesírásra, hiszen egy-egy elírás miatt könnyen köznevetség tárgya is lehet

A plakátnyomtatást bízza profi nyomdára, akik kiváló minőségben gyártják le.
Segíthetünk? Kérje árajánlatunkat!

Tetszik ez a cikk?

Adja meg a leggyakrabban olvasott e-mail-címét, és amint megjelenik egy új cikk az oldalon, máris elküldjük azt Önnek!

Az Ofszet nyomda jellemzése :): Segítőkész tanácsadás, minden felmerülő kérdésre, gyors, meggyőző válasz. Pontos, nagyon szép munka,határidőn belüli teljesítés. Már nem az első munkák volt egymással, de maximális a megelégedettségünk.:) Mindenkinek csak ajánlani tudjuk az Ofszet Nyomdát, hogy bármilyen nyomdai termékre, munkára van szüksége, ne keressen mást. 🙂 🙂 🙂 Fazekas Erika

Pár évvel ezelőtt képeslapot készíttettem, és a nyomdakeresés során bukkantam az Ofszetnyomdára. Bár akkor nem itt nyomtattattam a képeslapokat, de a marketing elért, hiszen a kapcsolati lehetőséget Huszár Csaba jó használja. Az eltelt időben figyelemmel követtem a nyomda ajánlatait, és a legutóbbi névjegy-akciót kihasználtam. Az eredmény nagyon jó lett. Éppen nem volt szükségem névjegyre, mivel az előző akcióról lecsúsztam és máshol csináltattam meg akkor, de érdekelt a nyomda és az eredmény, ezért most kihasználtam a lehetőséget. K.Gy.

További olvasnivalók

Íves ofszetnyomás

A nyomdaipar egyik legelterjedtebb technikája. Jelentése: átmásolás, áthelyezés. A nyomat a nyomólemezről egy gumikendőre, arról a papírra vagy más nyomathordozóra

Tovább olvasom »

Munkáink

Biztos vagyok abban, hogy az Ön kiadványát is úgy tudjuk legyártani, hogy a végeredménnyel Ön is és mi is elégedettek

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik: