Plakátsuli

A plakát kitűnő reklámeszköz. Plakátnyomtatáson akkor gondolkodjon el, ha a rajta szereplő eseménynek, hírnek van ideje hatni. Azaz hetek, hónapok múlva sem veszti aktualitását. Természetesen termékek, vagy szolgáltatások hirdetése esetén sem szembesülhet azzal a vevő, hogy neki már nem jut a kínálatból. Mivel a plakát tartósan hat, ez joggal el is várható. Ha átrágja magát ezen a plakátsulin, akkor biztosan célba fog érni az üzenete.

A poszter olyan nyomtatott reklámhordozó, mely a vizuális kommunikáció része. A plakát grafikája, fotója, és egy jó címsor az, ami megfog, a szöveg pedig az, amely megtart.

A plakátok témavilága fonódhat sport, reklám, utazás, divat, propaganda, film, turizmus és esemény köré.

A poszter előnyei:

 • a lakosság minden része elérhető vele
  Nem mindig van szükség országos terítésre, de ha igen, akkor gazdasági, kulturális, politikai feladatok is megoldhatóak vele.
 • a plakát passzív-agresszív reklámhordózó, mivel vonzza a tekintetet, és szinte kikerülhetetlen. Egyszerűen nem lehet átlapozni rajta.
 • minél nagyobb a mérete, és minél frekventáltabb helyre teszik ki, annál inkább biztosított az, hogy megszólítja, eléri a célcsoportot.
 • igényt, és vágyat ébreszt a vásárlásra, és a fogyasztásra.

Ne feledje: a poszter nem feltétlenül akkor eredményes, ha tud benne gyönyörködni, ez a célcsoport „feladata”. Éppen ezért beszélje át a terveket egy tehetséges marketingessel, hiszen ő ért a legjobban a célközönség nyelvén.

Trükkök a plakátkihelyezésre:

 • minél nagyobb plakátot nyomtat, annál jobban megsokszorozódik a hatása
 • tegye ingerszegény környezetbe, és így sokkal jobban fel fognak rá figyelni
 • bár a két hétnél hosszabb ideig élő témák esetén alkalmazható, a témája, mondanivalója legyen sürgető
 • ha a plakát az utcán van, az üzenetnek tömörnek kell lennie, hiszen a tereken, utcákon, utak mentén többnyire nem álldogálunk azért, hogy elolvassunk egy hosszabb plakátot
 • csak olyan helyre ragasszon plakátot, ahol erre van engedélye, hiszen önre, és a vállalkozására sem vet jó fényt az, ha a plakát csúfítja a városképet (közfelháborodás tárgya is lehet), vagy esetleg hamar leveszik. Ez utóbbi esetben még anyagi kára is keletkezik, és a plakát üzenetének sincs ideje kibontakozni. Ugyancsak levételre kerül az óriásplakát, ha erkölcsöt, személyiséget, tilalmat, valamint közlekedés rendészeti szempontokat sért.
 • a plakát kihelyezhető hirdetőoszlopra, hirdetőtáblára, világítóoszlopra, autópályák mentén oldaltáblára, autópályát keresztező hidakra, buszmegállókba, troli, busz, villamos külsejére, stb.

Nézzen meg néhány plakátot az eddig nálunk készültek közül! Kattintson a képre, és nézze végig a galériát!

Ajánlatot ITT vagy az oldal alján kérhet.

A plakát akkor éri el a hatását, ha az üzenete könnyen megérthető, megjegyezhető. Igaz, hogy a mai digitális korban már bármikor lefotózható, de ha mégsem volt annyira emlékezetes, akkor a galéria mélyén fog csücsülni.

A nyomda üzeni:

 • az utcai plakátok az alábbi méretekben készülnek: A2, A1, A0, A00, B2, B1, B0
 • az utcai plakátnál fontos, hogy tartós UV-álló nyomata legyen, és élettel teli, ragyogó színeket tartalmazzon.
 • a kis méretű plakátok az A4-es laptól kezdődnek, főleg beltéri tájékoztatásra használatosak.
 • autópályák és autóutak mentén az ideális méret a 6×3 m-es, és a 24 íves plakát, de vannak kivételek. Az utak fölött átívelő hidakon elhelyezett plakátok átlagos mérete 15×1 m.
 • ami a szöveget illeti, legyen rövid, olvasható betűtípussal írt, legyen összhangban a plakát stílusával. Ha a szöveg hosszabb, akkor variálja a betűtípusokat (de ne használjon 2, esetleg 3-nál többet, nézzen meg pár jó párosítást ITT!), és a betűméreteket.
 • ha óriásplakátot készít, a márkanév az alsó képmezőbe kerüljön, mert így biztosan elolvasásra kerül.
 • bánjon jól a színekkel, hiszen nagyszerűen alkalmasak egyes részek kihangsúlyozására, de túlzásba is lehet velük esni. Két szín még mindig többet ad az olvasónak, mint tíz. A plakát plakát, nem pedig szivárvány.
 • ha közlekedési, és politikai célú plakátokat tervez, akkor előtte nézzen utána az ilyenekre vonatkozó szabályoknak
 • mielőtt dönt a poszter milyenségéről, érdemes több variációt is kipróbálni, és úgynevezett prototípust készíteni. Ha azonban ez nem fér bele a keretbe, akkor jól nézze meg a grafikai segítségét, mert rajta múlik majdnem minden
 • ügyeljen a helyesírásra, hiszen egy-egy elírás miatt könnyen köznevetség tárgya is lehet

A plakátnyomtatást bízza profi nyomdára, akik kiváló minőségben gyártják le.
Segíthetünk? Kérje árajánlatunkat!

Üdvözletem! Maximálisan elégedve vagyok a munkájukkal, úgy a minőség, mint a gyorsaság és rugalmasság tekintetében. Külön köszönet a technikai segítségért, magyarázatokért. Már készítem a következő anyagot, hamarosan jelentkezem. Végvári Zsolt

T. cím ! Kérdéseikre válaszolva: Önökre internetes kereséssel találtam, és választásom azért esett Önökre, mert Önök voltak a legolcsóbbak, gyorsan kaptam visszajelzést megkeresésemre, nem kellett elmagyaráznom mit kérek ami számomra nagy hozzáértésről , tapasztalatról tanúskodott.Zavaró volt, hogy nem derült ki a leveleinkből, hogy mi a nyomda pontos neve, címe. De nagyon gyorsan, elkészült a megrendelt anyag.Rugalmasak voltak az átvétellel kapcsolatban, úgy hogy mindent egybevetve nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatással. Szívesen dolgozom Önökkel a jövőben is. Üdvözlettel: Czirják Mária

További olvasnivalók

Szabványos méretek

A nyomdai gyakorlatban a legtöbbször kétféle papírral találkozhatunk, attól függően, hogy milyen nyomógépen, milyen technológiával dolgozzuk fel: íves, és tekercses formában.

A legjellemzőbb szabványos papírméretek az A és B fősorozatba tartoznak.

Tovább olvasom »

Íves ofszetnyomás

A nyomdaipar egyik legelterjedtebb technikája. Jelentése: átmásolás, áthelyezés. A nyomat a nyomólemezről egy gumikendőre, arról a papírra vagy más nyomathordozóra

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

“3D UV-formalakk”

Tegye egyedivé Ön is a névjegyeit, prospektusait, csomagolásait! Nyűgözze le ügyfeleit, és essen le a versenytársa álla! 😉 Nézze végig ezt a pár videót, hogy

Elolvasom »
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
 • Goblinus globalus fantumo tandempo
 • Scelerisque cursus dignissim donus
 • Montes vutario lacus quis arcupolisio
 • Leftomato denitro oculus tepircos den
 • Spiratio dodenus christmas popupius
 • Afrenius globalus spiritum tandempo
 • Fitatos vutario lacus quis arcup delis
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Várjon egy percet!
Megtalálta amit keresett?
Kérem mondja el nekünk a lenti rövid kérdőíven!
Sikerült választani?
Megrendelés lent
ÖNNEK MÁR VAN KEDVEZMÉNYE?
A nyilvántartásunk szerint az Ön előző rendelése alapján kedvezményt kaphat akár ebből a kiadványból is.
A részleteket az ofszetnyomda.hu/legyen-a-torzsvasarlonk/ oldalon tudja elolvasni.
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Akár 30% is lehet egyes rendeléseknél.*
*A kedvezmény a következő rendelésből kerül jóváírásra, ami az új rendelés 30%-a is lehet.
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és könnyen használható felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő chatrobotunkat, amivel pár perc alatt elkészítheti az ajánlatkérését!
Ez a vonat elment...
Ez az ajánlat legalább 2 hónapos. Frissíteni szükséges!
Rendelést csak az ajánlat frissítése után tud leadni.
A frissítés nem feltétlenül jelent új árakat, csak az ajánlat felülvizsgálatát a piaci változások függvényében.
...vagy mégse...?
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és felhasználóbarát felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő űrlapunkat, amit pár perc alatt ki tud tölteni!