Ezeket a hibákat kerülje el nyomtatott reklámanyagaiban

Arról már számtalan cikk született – többek között a mi blogunkon is –, hogy miként tervezhet hatékonyan működő reklámanyagokat. Ám ezek a tanácsok akkor válhatnak csak igazán hatékonnyá, ha górcső alá vesszük azokat a hibákat is, amelyeket mások elkövetnek. Ha megismerjük ezeket a buktatókat, gyerekjáték lesz elkerülni őket.

Mind a grafikai anyagokban, mind a szövegekben előfordulhatnak olyan szarvas hibák, amelyek elsőre talán még jó ötletnek is tűntek. Ezekre a bakikra ráadásul rendszerint már csak akkor derül fény, amikor már késő javítani, vagy túl sokba kerülne a javításuk. Ezért is döntenek úgy sokan, hogy végül felhasználják őket, ez a hozzáállás viszont károsabb, mint gondolnánk.

A rosszul tördelt szöveg megtöri az olvasás élményét is

Legyen szó szórólapról, plakátról vagy akár katalógusról, minden esetben kiemelt szerepe van a tördelésnek abban, hogy milyen hatást vált majd ki az olvasóból. Éppen ezért mielőtt döntést hoznánk a tördelés ügyében, érdemes elkészíteni egy vázlatot róla, hogy láthassuk, hogyan fog a későbbiekben kinézni.

De milyen a rossz tördelés? Figyelemfelkeltő, a szöveg többi részéből kiemelkedő szövegrészletek esetében, mint például egy plakáton szereplő különleges ajánlat, vagy egy szórólap témamegjelölése mindig egy külön szegmenst képez a szövegben. Jó ötletnek tűnhet a rend kedvéért elválasztani ezeket például a toldalékaitól vagy hatalmasra méretezni ezeknek a betűit.

Ez a fajta kiemelés azonban sokkal inkább kontraproduktív. A toldalékok leszakítása a kontextust tördeli szét, nem pedig a szöveget. Ennek fényében azok számára, akik csak egy pillantással mérik fel az anyagot, nem lesz egyértelmű, hogy miről is van szó.

A túl nagy, túl rikító vagy esetleg túldíszített kiemelés is könnyedén válhat taszítóvá a hívogató helyett. A szöveg megfelelő részeinek kiemelése természetesen lényeges tényezőt képez az anyag összeállításakor. Ám fontos arra ügyelni, hogy a hirdetés célja a meggyőzés legyen, ne pedig rábeszélés, utóbbi ugyanis az esetek többségében inkább tiltakozást vált ki.

A nem megfelelő vizuális anyag rossz képet fest a cégről

A képi anyagok kiemelt szerepet játszanak a prospektusok és katalógusok kialakításában. Ám ahhoz, hogy megfelelően működjenek, szükség van arra, hogy ezek a fotók és grafikák is ugyanolyan gondossággal készüljenek el, mint a reklám anyag.

Rossz minőségű fotókkal könnyen azt az érzetet keltheti a érdeklődőkben, hogy Ön és vállalata nem törődik a részletekkel és nem törekszik a profizmusra. Ez az állítás ugyan nem feltétlenül igaz, ám erről az első benyomás kialakulásakor kell meggyőznie jövendőbeli vevőit és partnereit.

Ha nem fotókról van szó, hanem különböző grafikai részletekről, akkor is érdemes megfogadni a fenti tanácsot. Fontos, hogy az elkészült vizuális tartalom illeszkedjen a szöveg és a nyomtatott termék arculatához, valamint az is, hogy a lehető legjobb minőségben kerüljön rá a szóróanyagra.

A tervezés hiánya megöli a hatékonyságot

Több cikkünkben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a munka első és legfontosabb eleme a tervezés. Legyen szó egy füzet elkészítéséről, mappák megtervezéséről vagy a következő akció szórólapjáról, minden esetben meg kell határozni előre, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, milyen képet akarunk festeni a cégről és hogy mekkora költségvetéssel szeretnénk dolgozni.

Ez a lépés kihívást jelenthet abban az esetben, ha még nem készített ilyen terveket. Ebben az esetben érdemes körülnézni galériánkban a korábbi munkáink között, vagy felveheti velünk a kapcsolatot és mi örömmel nyújtunk szakértő segítséget a felmerülő kérdésekben. Arra azonban mindig szánjon időt és energiát, hogy a tervezési szakasz alapos és körültekintő legyen.

Tanuljon mások hibáiból és ne kövesse el azokat a saját anyagainak elkészítésekor! Ha ügyel a fenti buktatók elkerülésére egy nagy lépéssel kerülhet közelebb a sikeres hirdetés elkészítéséhez. Ha pedig készen áll, hogy megvalósítsa saját nyomtatott termékeit, kérjen tőlünk árajánlatot lent!

Köszönöm! Tökéletesen meg voltam elégedve a szolgáltatással ha egyfogyott a szórólap MÉG jelentkezem! Gáll Szilárd MiCasa üzletek

Többször dolgoztunk már az Ofszetnyomdával az elmúlt hónapokban. Nagyon meg voltunk elégedve gyors és rugalmas hozzá állásukkal is! Igényes kivitelezés! Köszönjük szépen! Graff Studio Kft.

További olvasnivalók

Plakátsuli

A plakát kitűnő reklámeszköz. Plakátnyomtatáson akkor gondolkodjon el, ha a rajta szereplő eseménynek, hírnek van ideje hatni. Azaz hetek, hónapok

Tovább olvasom »

Munkáink

Biztos vagyok abban, hogy az Ön kiadványát is úgy tudjuk legyártani, hogy a végeredménnyel Ön is és mi is elégedettek

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

Szállítás bárhova

Szállítás vidékre, bárhova

Vidéki és budapesti megrendelőink is kérhetik a megrendelt nyomdai kiadványok házhoz szállítását. A GLS Futárszolgálat a csomagfelvételt követő munkanapon kézbesíti a csomagot Magyarország teljes területén

Elolvasom »
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
  • Goblinus globalus fantumo tandempo
  • Scelerisque cursus dignissim donus
  • Montes vutario lacus quis arcupolisio
  • Leftomato denitro oculus tepircos den
  • Spiratio dodenus christmas popupius
  • Afrenius globalus spiritum tandempo
  • Fitatos vutario lacus quis arcup delis
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Várjon egy percet!
Megtalálta amit keresett?
Kérem mondja el nekünk a lenti rövid kérdőíven!
Sikerült választani?
Megrendelés lent
ÖNNEK MÁR VAN KEDVEZMÉNYE?
A nyilvántartásunk szerint az Ön előző rendelése alapján kedvezményt kaphat akár ebből a kiadványból is.
A részleteket az ofszetnyomda.hu/legyen-a-torzsvasarlonk/ oldalon tudja elolvasni.
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Akár 30% is lehet egyes rendeléseknél.*
*A kedvezmény a következő rendelésből kerül jóváírásra, ami az új rendelés 30%-a is lehet.
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és könnyen használható felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő chatrobotunkat, amivel pár perc alatt elkészítheti az ajánlatkérését!
Ez a vonat elment...
Ez az ajánlat legalább 2 hónapos. Frissíteni szükséges!
Rendelést csak az ajánlat frissítése után tud leadni.
A frissítés nem feltétlenül jelent új árakat, csak az ajánlat felülvizsgálatát a piaci változások függvényében.
...vagy mégse...?
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és felhasználóbarát felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő űrlapunkat, amit pár perc alatt ki tud tölteni!