A levélpapír stílusos és hatásos reklámhordozó

A mai kor embere számára a levélpapír amolyan régies, elavult formaságnak tűnhet. Ezért sokan nem is fecsérelnek rá időt, pedig jelentős mértékben hozzájárulhat a cégről kialakított képhez.

Egy igényesen megtervezett levélpapírt kellemes kézbe venni, ezáltal sokkal jobb benyomást tehetünk vele arra, aki az üzenetet olvasni fogja.

Ahhoz, hogy egy levélpapír hatékonyan vigye jó hírét egy vállalatnak, szükséges, hogy minőségi kivitelezéssel készüljön el, tartalmazza a legfontosabb információkat és képes legyen visszaadni az intézmény arculatát is. A kívánt hatás eléréséhez az alábbiakban eláruljuk, mi az, amire kiemelt hangsúlyt kell majd fektetnie a tervezés folyamán.

Hogyan áll össze a levélpapír?

Az esetek túlnyomó többségében ilyen célra A4-es méretet érdemes használni. Ez megegyezik a fénymásoló- és nyomtatópapírok méretével. Így szükség esetén a sokszorosítás folyamán is megőrizheti a levél vagy dokumentum az eredeti formátumát, amelyben íródott.

A levélpapír fő részei a fejléc, a lábléc, valamint a kettő között elhelyezkedő, tartalomnak szánt felület. A legfontosabb adatokat a lap felső, illetve alsó részén célszerű elhelyezni, ahol nem töri meg a szöveg folytonosságát, hanem attól elkülönülve könnyedén észrevehetővé válik. Ugyanezeken a területeken ajánlott elhelyezni a cég logóját és szlogenjét is.

A papír súlyának kiválasztásánál szem előtt kell tartani azt, hogy milyen papírokat kezel az irodai nyomtatója. Emellett ezeket a lapokat később még össze is kell hajtani, így nem célravezető, ha túl nehezet választunk. 80-100 g/m2 a leggyakoribb választás, mivel a tinta ezen a vastagságon már nem sejlik át és kényelmesen hajtható, mielőtt borítékba kerülne.

Említést kell tennünk arról is, hogy az ilyen típusú nyomtatványoknál remekül alkalmazhatóak különleges hatású, kreatív papírok, amik igazán egyedi megjelenést kölcsönöznek az elkészült dokumentumok számára. Jól mutatnak például a bordázott, vagy színes darabok, ám az utóbbi esetben ügyelni kell rá, hogy a lap és a nyomtatott anyag színei passzoljanak egymáshoz.

Levélpapír előállításához az ofszetnyomtatás a legjobb eljárás, mivel az ehhez használt festék kiválóan ellenáll az irodai nyomtatás során keletkező hőnek. Ennek köszönhetően lesznek levelei hibátlanok és esztétikus megjelenésűek, amikor elkészülnek.

A levélpapír arculatának kialakítása

A levelei dizájnját mindig célszerű a cég már meglévő imázsához alakítani. Gondolunk itt a más nyomtatványokon és online is alkalmazott, jól bevált színekre, betűtípusokra és a stílusra. Meglévő ügyfeleinek ezek az apróságok már ismerősek lesznek, míg az újak számára olyan képet mutat, ami megmarad az emlékezetében.

A logót és a szlogent érdemes jól látható, központi részre helyezni, így megragadja az olvasó figyelmét.

Hasznos lehet az is, ha külön területet alakít ki a céginformációk számára, amelybe a legfontosabb adatok kerülnek majd, mint az elérhetőségek, a weboldal, esetleg az adószám.

Azt sem árt előre átgondolni, hogy levelei megírásakor milyen betűtípust és méretet fog használni. Az utólag használt írott anyagok betűinek ugyanis a megfelelő összkép érdekében harmonizálnia kell majd a levélpapíron már szereplő szövegekével.

Habár egy lapnak két oldala van, az ilyen típusú papírok alkalmazása esetén nem szokás felhasználni mindkettőt. Ennek okán érdemes azon is elgondolkodni, hogy többoldalas szöveg esetén az első példány különbözzön-e a többitől. Ez a megoldás igazán stílusos és exkluzív megjelenést kölcsönözhet a levelek számára, viszont több munkával is jár az elkészítésük.

Amellett, hogy remek lehetőséget nyújt egy újabb reklámhordozó felület kialakítására, a saját készítésű céges levélpapírok mindig jó szolgálatot nyújtanak egy cég életében.

Számtalan alkalommal van szükség különböző hivatalos iratok és dokumentumok nyomtatására az irodában, melyek sokkal jobban mutatnak egy egyedi, saját tervezésű papíron.

Ha Ön is szeretné, ha küldeményei és írott anyagai különleges külsőt kapnának, kérjen árajánlatot tőlünk mobiltelefonról Messengeren, vagy az Ajánlatkérő űrlapunkon, saját levélpapírja elkészítéséhez! Az Ofszetnyomda.hu Facebook oldalát követve pedig értesülhet legfrissebb ajánlatainkról és újdonságainkról.

DVD borítót nyomtak nekünk 1000 példányban. Az árral és a szolgáltatással is meg voltunk elégedve. A minőség is megfelelő volt. A következő munkánkat is náluk nyomjuk. Szarvas Péter  

😛 Pontos, gyors, megbízható. Köszönöm! Mobilitás

További olvasnivalók

Szabványos méretek

A nyomdai gyakorlatban a legtöbbször kétféle papírral találkozhatunk, attól függően, hogy milyen nyomógépen, milyen technológiával dolgozzuk fel: íves, és tekercses formában.

A legjellemzőbb szabványos papírméretek az A és B fősorozatba tartoznak.

Tovább olvasom »

Munkáink

Biztos vagyok abban, hogy az Ön kiadványát is úgy tudjuk legyártani, hogy a végeredménnyel Ön is és mi is elégedettek

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik:

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
  • Goblinus globalus fantumo tandempo
  • Scelerisque cursus dignissim donus
  • Montes vutario lacus quis arcupolisio
  • Leftomato denitro oculus tepircos den
  • Spiratio dodenus christmas popupius
  • Afrenius globalus spiritum tandempo
  • Fitatos vutario lacus quis arcup delis
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Várjon egy percet!
Megtalálta amit keresett?
Kérem mondja el nekünk a lenti rövid kérdőíven!
Sikerült választani?
Megrendelés lent
ÖNNEK MÁR VAN KEDVEZMÉNYE?
A nyilvántartásunk szerint az Ön előző rendelése alapján kedvezményt kaphat akár ebből a kiadványból is.
A részleteket az ofszetnyomda.hu/legyen-a-torzsvasarlonk/ oldalon tudja elolvasni.
Végig nézte az ajánlatot?
Látta a kedvezményt?
Akár 30% is lehet egyes rendeléseknél.*
*A kedvezmény a következő rendelésből kerül jóváírásra, ami az új rendelés 30%-a is lehet.
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és könnyen használható felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő chatrobotunkat, amivel pár perc alatt elkészítheti az ajánlatkérését!
Ez a vonat elment...
Ez az ajánlat legalább 2 hónapos. Frissíteni szükséges!
Rendelést csak az ajánlat frissítése után tud leadni.
A frissítés nem feltétlenül jelent új árakat, csak az ajánlat felülvizsgálatát a piaci változások függvényében.
...vagy mégse...?
Árajánlatot szeretne kérni?
Ha nyomdai árajánlatot szeretne kérni egyszerű, gyors és felhasználóbarát felületen, akkor próbálja ki az ajánlatkérő űrlapunkat, amit pár perc alatt ki tud tölteni!