A címkenyomtatásról egyszerűen

A címke szerepe nagyon fontos, mert a csomagoláson túl ez az első dolog, amit a vevő meglát a terméken. Ahhoz, hogy a vásárló a termék mellett döntsön, az egyéni döntési szempontjain kívül fontos a címke minőségi dizájnja, alapanyaga és nyomtatása is.

A címkének eladásra kell ösztönöznie

Az a jó és hatékony címke, amely felkelti a vásárló figyelmét. Mikor tudja ezt megtenni? Elsősorban akkor, ha egyedi a címke. Mivel minden terméken kötelező a címke elhelyezése, ezért az unalmas címkéket már nem engedhetjük meg magunknak.

Amennyire a termék kialakítása engedi, bizony kreativitásra kell törekedni. Ez nem feltétlenül egy szivárvány minden színében játszó címkét jelent, sokkal inkább vonatkozik az egyedi alakjára.

Ekkor ér célba egy címke küldetése

A címke hivatása az, hogy a rajta felsorolt összetevők, és egyéb kötelező elemek elolvashatóak legyenek. Nem érdemes hát egy cirkalmas betűtípust választani, hiszen azzal könnyen mellényúlunk. A túl apró betű sem tanácsos, hiszen az idősek biztosan nem tudják elolvasni, és egy átlagember nem hord nagyítót a hóna alatt vásárláskor.

A jó címke nem kenődik el, ha véletlenül valaki nedves kézzel nyúl hozzá, ezen kívül pedig ellenáll a víznek és a fakulásnak is. Ezek a tulajdonságok azért is fontosak, mert ha például rakodás közben esik kicsit, akkor 100%, hogy az eső nem tesz a címkében kárt, illetve ha az árura odasüt a nap az üzletben, akkor sem fakul ki a tinta rajta.

Jó, ha tudja: a címke akkor tud „eladni”, ha nem csak a termékhez illik, hanem a vállalati arculathoz is.

A címkék nagy családja

Nézzük, milyen sokféle címke nyomtatására van lehetősége:

 • direkt termál címke DT (tekercses, és mivel hőpapír, nem szükséges hozzá festékszalag)
 • termál transzfer címke (festékszalaggal nyomtatható, kézzel is írható)
 • címkék árazáshoz, sorszámozáshoz, vonalkóddal való ellátáshoz ( a nyomtatás címlistából történik)
 • erős hűtőházi – fagyasztó címke
 • mérleg címke
 • színes címke
 • visszaszedhető címke (jól jön, ha nem sikerül rendesen a címke felragasztása, ferde, vagy gyűrött lesz)
 • biztonsági címke (oda, ahol fontos, hogy a címkét maradvány nélkül el lehessen tüntetni)
  Különlegessége, hogy amennyiben illetéktelen személy próbálja felszedni, az eredeti területen erről egy felirat (void opened) árulkodik majd.
 • faiskola címke, facsemete jelölő
 • dobozlezáró műanyag címke
 • kültéri, nem öntapadós, időjárásálló karton címke
 • ékszercímke, szemüveg címke
 • gyógyszertári, patika címke
 • folyamatos tekercses címke
 • polccímke

Lényeges a profi címketerv

A tervezés központi része, hogy elküldje számunkra a vektoros logót, a címkére szánt szövegezést, a címke méreteit, valamint az alkalmazni kívánt pantone színeket. Természetesen a tervezés során, (illetve ha nyomdakész PDF-et kapunk) amennyiben úgy látjuk, hogy a címke az ön terve alapján nem lenne megfelelő, tanácsot is adunk.

A nyomtatást csak és kizárólag akkor kezdjük el, amennyiben rábólintott a címketervre.

Kérje árajánlatunkat itt, és mielőbb válaszolunk. Válaszunk tartalmazni fogja a vállalási időt, és a tételes költségeket.

Eddig ön oldotta meg házilagosan a címkenyomtatást?

Ha igen, akkor minden tiszteletünk, hiszen tudjuk, hogy a címkenyomtatási feladatok jelentős emberi erőforrást, üzemeltetési költséget és beruházást igényelnek öntől.

Ha még sosem nyomtatott címkét, arra bátorítjuk, hogy ne vágjon bele egymaga, hiszen nem túl gazdaságos egy címkenyomtatót vásárolni, és ahhoz minden kellékanyagot beszerezni. Főleg, ha csak időszakosan van szüksége címkenyomtatásra, illetve változó adattartalmú (sorszámozott, adatbázisból nyomtatott) címkék kellenének.

Önnek is szívből ajánljuk a címkenyomtatási szolgáltatásunkat, ha:

 • vállalkozásának nagy szériára van szüksége, de nem szeretné elvégezni a címkézési feladatokat
 • nyűgnek tartja, hogy be kell szereznie egy nyomtatót, a kellékanyagokat, és fel kell vennie egy munkaerőt
 • kis szériát szeretne nyomtatni, illetve csak szezonális termeléshez szükséges a címke, így nem volna gazdaságos a címkenyomtató vásárlása
 • szeretné profi nyomdára bízni a címkék nyomtatását

Címkét szeretne nyomtatni? Bízza ránk, bármekkora mennyiséget vállalunk.

Tetszik ez a cikk?

Adja meg a leggyakrabban olvasott e-mail-címét, és amint megjelenik egy új cikk az oldalon, máris elküldjük azt Önnek!

Köszönjük a gyors, pontos munkát! Kiváló a minőség, reméljük, a továbbiakban is együtt tudunk működni. Köszönettel: Kővágó Sándor Simultán Kft.

Több cégtől kértem ajánlatot az elkészítendő katalógusomhoz, és mindenki közül a legjobb ügyfélkezelést az offszet nyomdánál kaptam. Amit kiemelnék, hogy minden más nyomda folyamatos technikai igazítást várt el tőlem, hogy a standardjaiknak megfeleljen és ez engem elég stresszelt, mivel kicsit laikus vagyok, és ha rontok nem igazán tudom visszacsinálni. Itt nem tököltek, megcsinálták a kevéske korrekciót és valóban hibátlan munkát kaptam vissza. Örülök, hogy ez ügyben vannak még klasszikus értékek és nem csak egy weboldalra kell feltöltenem a kész fájlom az instrukciók alapján, hanem valóban van ember a cég mögött aki folyamatosan kisérte az anyagom. Köszönöm. Jogg Balázs

További olvasnivalók

Íves ofszetnyomás

A nyomdaipar egyik legelterjedtebb technikája. Jelentése: átmásolás, áthelyezés. A nyomat a nyomólemezről egy gumikendőre, arról a papírra vagy más nyomathordozóra

Tovább olvasom »

Szabványos méretek

A nyomdai gyakorlatban a legtöbbször kétféle papírral találkozhatunk, attól függően, hogy milyen nyomógépen, milyen technológiával dolgozzuk fel: íves, és tekercses formában.

A legjellemzőbb szabványos papírméretek az A és B fősorozatba tartoznak.

Tovább olvasom »

Nyomdai ajánlatkérés a legegyszerűbben, leggyorsabban.

Kényelmesen és gyorsan.

Csak a legszükségesebb paraméterek bekérésével.

Ezek is érdekelhetik: